Home
Logo Mediationbureau Apeldoorn

Mediation & Relatiegesprekken

MEDIATIONBUREAU APELDOORN


Mediation - Door de bomen het bos weer zien

Een mediator helpt je in een conflictsituatie door de bomen het bos weer te zien. Je situatie werkt verstikkend en je ervaart geen ruimte meer. Je weet ook niet meer hoe je hier zelf uit kunt komen. Waarschijnlijk heb je al vaker geprobeerd om samen aan tafel een oplossing te vinden en leidde dat tot weinig verbetering. Bij mediation probeer je opnieuw samen aan tafel een oplossing te vinden, maar deze keer is het anders. Een neutrale gespreksleider, de mediator, leidt de gesprekken en dat leidt tot hele andere resultaten. Mediation schept ruimte om naar elkaars verhaal te luisteren, geeft inzicht en leidt in de meeste conflicten tot een oplossing waar beiden tevreden mee zijn. En verschijnt weer een horizon voor een  nieuwe start.


Echtscheiding

Wanneer de beslissing is genomen moeten er veel keuzes gemaakt worden. De eerste keuze is hóe jullie uit elkaar willen, via mediation of via de rechter? Met name wanneer partners het belangrijk vinden om er samen goed uit te komen en/of omdat ze voor hun kinderen het beste willen is mediation de aangewezen manier. Een mediator kiest geen partij, zorgt voor balans in de gesprekken en houdt de belangen van jullie beiden én de kinderen in het oog. Daarnaast heeft de mediator oog voor de mensen achter het verhaal.


Mediationbureau Apeldoorn is sinds 2010 gespecialiseerd in echtscheiding en begeleidt jullie scheiding van A tot Z. We bespreken zowel de emotionele, financiële en juridische aspecten die bij een scheiding aan de orde zijn. Alimentatie, financiële consequenties en pensioenverdeling worden helder en begrijpelijk uitgelegd. Vanaf de vrijblijvende kennismaking tot aan de inschrijving bij de gemeente hebben jullie één vaste mediator. Daarnaast heeft Mediationbureau Apeldoorn een uitgebreid kennisnetwerk. Zo kunnen, indien nodig, snel terecht bij een hypotheekadviseur, fiscalist of notaris als dat nodig is. [Lees verder...]


Relatiegesprekken

Maar mediation is niet alleen voor echtscheiding. Mediation is ook heel geschikt om mensen (weer) met elkaar in gesprek te brengen. Mediationbureau Apeldoorn heeft sinds de start in 2011 veel gezien en weet waar het mis kan gaan in een relatie.

Hapert jullie relatie, zie je beginnende scheurtjes of sluipt er sleur naar binnen? De mediator van Mediationbureau Apeldoorn is tevens EFT-mediator. Via een laagdrempelige en motiverende gespreksmethode helpen we jullie om inzicht in jullie relatiepatronen te krijgen en weer diepgang in jullie relatie. [Lees verder...]


En soms weet je het gewoon nog niet. Ook dan kunnen we aan tafel onderzoeken welk perspectief er is voor jullie relatie. 

MfN registermediator in Apeldoorn
Mediationbureau Apeldoorn - lid van Nederlandse Mediatorsvereniging
Mediationbureau Apeldoorn - High Trust
Mediationbureau Apeldoorn - aangesloten bij Raad voor Rechtsbijstand
Mediationbureau Apeldoorn - lid van De Scheidingsdeskundig

KENNISMAKINGGESPREK

gratis, 45 minuten

Kennismakingsgesprek Mediationbureau Apeldoorn

Plan zelf jullie gesprek

Of bel direct

VERVOLGAFSPRAAK

maximaal 90 minuten

Afspraak Mediationbureau Apeldoorn

ANDEREN OVER ONS


"Ik vond het een hele fijne samenwerking. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd. Bedankt voor alle hulp"


"Door de goede begeleiding heb ik rust en vertrouwen gehad in het scheidingsproces en dat is de  relatie met mijn ex- man en mij ten goede gekomen in een zware periode in ons leven."


"Heb de mediation als prettig en deskundig ervaren"


"De scheiding was niet leuk maar er is goed meegedacht en goed ingeschat dat deze zaak zo snel mogelijk opgelost moest worden."


"Het wat niet gelukt zonder de mediation"

ACTUEEL


De wereld om ons heen verandert snel. Opvattingen, wetgeving, initiatieven veranderen mee. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Indexatie alimentatie
Documentaire over echtscheiding


NIEUW in Apeldoorn!

Gesprekskring

'Een nieuwe start na je scheiding'


  • Voor mensen die na of tijdens een scheiding steun zoeken en ervaringen willen uitwisselen.
  • Een initiatief van Stimenz voor inwoners van Apeldoorn
  • Op woensdagen van 9.30u-11.00u8-10 weken
  • Locatie: Atrium, Aristotelesstraat 3, Apeldoorn
  • Aanmelden via m.kleinleugenmors@stimenz.nl of via app 06-83 58 75 46


Vaak vergeten bij scheiding:

Schadevrije jaren


Bij een echtscheiding wordt vaak vergeten om de schadevrije jaren met elkaar te bespreken. Dat is jammer want dat betekent dat de één misschien helemaal geen no-claim korting krijgt bij een nieuw af te sluiten autoverzekering. En dat kan aardig oplopen.

Bij een aantal autoverzekeraars was de verdeling al bespreekbaar maar vanaf 1 januari 2022 geldt dit voor alle autoverzekeraars. Ook in het geval van een lease-auto zijn dan de schadevrije jaren overdraagbaar.

 
 
 
 
 
Ik geef Mediationbureau Apeldoorn toestemming mijn gegevens te verwerken
 
 
unsplash